15 februari Warmetruiendag 2019 in Huis van de Wijk De Pijp

15 februari Warmetruiendag 2019 in Huis van de Wijk De Pijp
24 januari 2019 Tamara Kuschel

De dertiende Warmetruiendag is op 15 februari 2019. Op deze dag vieren we de grootste klimaatactie van Nederland met als motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld!’

In Huis van de Wijk De Pijp zetten buurtbewoners en fervente breiers van verder weg op 15 februari, de landelijke Warmetruiendag, een nieuwe trui op de breipennen, èn de kachel gaat die dag een graadje lager in het buurthuis.

Op Warmetruiendag kunnen in het Huis van de Wijk workshops gevolgd worden om breipatronen te kiezen, garens te combineren en kleurcombinaties te kiezen. Er zijn Breidokters aanwezig om te helpen als eerste hulp bij brei-ongelukken, en natuurlijk om de breiers op gang te helpen. Voor meer ervaren breiers worden aparte workshops aangeboden die worden gegeven door breiers uit het netwerk van De Amsterdamse Steek.

Uitgangspunt is dat er geen nieuwe wol gekocht wordt, maar gewerkt wordt met wol die je uit eigen voorraad meeneemt. Er kan geruild worden om tot een aantrekkelijk palet te komen en prachtontwerpen te maken van restjes wol, want ook ‘zero waste’ draagt bij aan een beter klimaat.

Deelnemers aan de Warmetruiendag wordt om een bijdrage en een vrijwillige donatie gevraagd. De donaties komen ten goede aan de organisatie achter HeenenWeer.

Voor veel cursussen van De Amsterdamse Steek maken we gebruik van het Huis van de Wijk De Pijp. We willen graag iets doen met en voor mensen die in de wijk een steentje bijdragen aan het wijkklimaat. Daarom vragen we naast een deelname bedrag aan de Warmetruiendag van €12,50 ook om een vrijwillige donatie voor de HeenenWeer dienst  Die is er voor bewoners van De Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden alleen kunnen lopen. Zij worden met kleine elektrische autootjes op afspraak naar bijvoorbeeld de dokter, hun dochter of naar het Huis van de Wijk gebracht. De vrijwillige ‘social drivers’ helpen ons om het initiatief van de Warmetruiendag bekend te maken bij hun klanten en nodigen hen uit om die dag naar het buurthuis te komen.

Materiaal meenemen:

Wol en breinaalden.

Niveau:

Van beginner tot gevorderd.

Datum en tijdstip:

Vrijdag 15 februari 2018, 11.00-16.00u

Locatie:

Huis van de Wijk – De Pijp

2e Van der Helststraat 66

1072 PG Amsterdam

Prijs:

Deelname: €12,50, wij zorgen voor koffie, thee en lekkers. Neem zelf je lunch mee. Je kunt daarnaast een vrijwillige donatie geven voor de HeenenWeer dienst (voor mensen uit de buurt met een kleine beurs is deelname gratis)

Inschrijven via:

www.deamsterdamsesteek.nl

%d bloggers liken dit: