Buurtmaatjes Zuid Prisma

Buurtmaatjes Zuid Prisma
16 december 2019 Simone Knaappen

Stichting Prisma in Zuid heeft een divers aanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor bewoners die andere bewoners willen leren kennen; die de buurt willen kennen; en/of voor mensen die dat graag samen met een maatje willen doen.

Buurtmaatjes

Een Buurtmaatje is een vrijwilliger die iemand met een licht verstandelijke beperking coacht bij het behalen van een doel, bijvoorbeeld bij het vinden van passende vrije tijdsbesteding of het aangaan van sociale contacten. Het is gericht op LVB bewoners die zelfstandig wonen en wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. Veel mensen met een LVB vinden het spannend om alleen naar een activiteit te gaan. Ze hebben vaak een klein netwerk en kunnen niet zomaar iemand mee vragen. Een arm van een buurtmaatje kan daarbij helpen!

Wij zoeken:

• Mensen met een lichte verstandelijke beperking

• Die extra motivatie nodig hebben om iets te ondernemen

• Meer mensen willen ontmoeten (netwerk vergroten)

• Willen aanmelden voor een activiteit of vrijwilligerswerk

• Woonachtig in Amsterdam

Een aantal koppels in Zuid ronden af, dus we krijgen weer wat vrije ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Weet u iemand die wel een maatje kan gebruiken? Of heeft u nog vragen? Aanmelden kan bij participatiecoach Olga de Wit door te bellen naar 06-390 059 01. Ook kunt u uzelf aanmelden door te bellen naar Stichting Prisma (020-886 62 60) of te mailen naar info@stichtingprisma.nl.

%d bloggers liken dit: