Aanbod van trainingen voor vrijwilligers

Voor Elkaar in Zuid biedt dit jaar verschillende trainingen aan. De ‘Basistraining Voor Elkaar in Zuid’ is aan te raden voor iedereen. De ‘Basistraining voor Maatjes’ is een verdiepende training voor vrijwilligers die een langdurig koppeling hebben met een cliënt, bijvoorbeeld boodschappen doen of sociaal contact. Hieronder meer informatie over de trainingen.

Basistraining Voor Elkaar in ZuidDe Vrijwilligers Academie heeft een basistraining voor vrijwilligers bij Voor Elkaar in Zuid ontwikkeld. Deze training duurt 2½ uur en zal online in de avond gegeven worden. Aan bod komt onder andere hoe je grenzen kan stellen en feedback kan geven aan een cliënt, en de signalerende rol als vrijwilliger.

We raden deze training zeer aan; je krijgt waardevolle informatie die je niet alleen als vrijwilliger kan toepassen, maar ook als je bijvoorbeeld mantelzorger bent of wordt voor een naaste.

De basistraining wordt één keer per kwartaal gegeven (bij veel aanmeldingen wordt de training vaker aangeboden). Er zijn per training 10 plekken beschikbaar. De volgende training zal maandagavond 13 juni plaatsvinden. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@voorelkaarinzuid.nl met in het onderwerp ‘Aanmelding basistraining Voor Elkaar in Zuid’.

Basistraining voor Maatjes

Dit jaar kunnen we 10 plekken aanbieden voor vrijwilligers die een langdurige koppeling hebben met een cliënt (maatje) bij Voor Elkaar in Zuid.

In deze training ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden voor een goed contact: afstand en nabijheid, gespreksvaardigheden, grenzen bewaken, feedback geven en ontvangen en stimulerende gespreksvoering. Deze belangrijke vaardigheden helpen je om goed (een-op-een) contact te maken met de mensen die je als vrijwilliger ondersteunt. Ook je eigen motivatie, je persoonlijke effectiviteit, de rol en positie van een vrijwilliger en de samenwerking met jouw organisatie komt aan bod.Meer informatie over de training en ook de startdata is te vinden op de website van de Vrijwilligers Academie via deze link.Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@voorelkaarinzuid.nl met in het onderwerp ‘Aanmelding Basistraining voor Maatjes’. De coördinator van Voor Elkaar in Zuid zal je dan inschrijven voor de training, waarna je per mail een inschrijfbevestiging van de Vrijwilligers Academie ontvangt.