Buurtgids zoekt enthousiaste wijkliefhebbers die buurtgenoten meenemen op ontdekkingstocht

Buurtgids zoekt enthousiaste wijkliefhebbers die buurtgenoten meenemen op ontdekkingstocht
14 maart 2019 Simone Knaappen

Het succesvolle initiatief Buurtgids breidt uit naar meer Amsterdamse buurten

Buurtgids breidt dit voorjaar uit naar 8 Amsterdamse buurten en laat nog meer​ bewoners hun buurt (her)ontdekken. Het succesvolle initiatief werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. Zo laten zij bewoners ontdekken hoe leuk hun eigen buurt is en ontstaat er een sterkere band tussen Amsterdammers en hun buurt. Stichting Buurtgids is op zoek naar enthousiaste buurtgidsen die zich tot en met 29 maart kunnen aanmelden.

Na Amsterdam Oost nu ook in Zuid!
Na het succes van Buurtgids in Stadsdeel Oost kunnen nu óók alle bewoners van de buurten Zuid-Pijp, Stadionbuurt en Buitenveldert-Oost hun buurt beter leren kennen. In 2019 worden 68 tours georganiseerd: 18 wandelingen in stadsdeel Zuid en 50 in stadsdeel Oost. Hiermee zorgt Buurtgids dat meer mensen zich thuis voelen in de buurt en dat bewoners hun buurt beter waarderen. Een sterkere band is ook op de langere termijn positief voor de buurt en de bewoners.
Een nieuw lievelingscafé. Een mooie moestuin. De ijzersterke verhalen van de bakker. Wat valt er te ontdekken in de buurt? Vanaf mei worden op zaterdagochtenden door buurtgidsen, die zelf in de buurt wonen, tours gegeven door de ​8​ verschillende buurten. Tijdens de tours van Buurtgids lopen buurtbewoners langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven. Hierbij worden er verhalen verteld, wordt er praktische informatie uitgewisseld en er ontstaan gesprekken over de buurt. Zo worden de bewoners echte buurtontdekkers.  

“Al sinds 2017 worden bewoners van verschillende buurten in Amsterdam rondgeleid. Of iemand er nu net een maand woont of al dertig jaar: iedereen heeft nieuwe plekken ontdekt, initiatieven leren kennen en ik vind het erg leuk dat we vaak horen dat er nieuwe contacten zijn ontstaan.”​ – Annemarie van der Veen, bedenker van Buurtgids

“Inspirerend om te zien dat er zoveel bewoners zijn die zelf de buurt leuker en beter maken.”​ – ​George, buurtontdekker

Ook buurtgids worden?
De rondleidingen door de buurt worden gegeven door lokale buurtgidsen. Dit zijn nieuwsgierige buurtliefhebbers die hun enthousiasme voor de buurt graag delen. Buurtgidsen stellen zelf de tour samen: bewoners weten immers het beste wat er in zo’n tour voorbij moet komen. De organisatie zoekt nu nieuwe, enthousiaste buurtgidsen voor de buurten ​Zuid-Pijp, Stadionbuurt en Buitenveldert-Oost​. Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarmee je je netwerk vergroot en ervoor zorgt dat andere bewoners zich écht thuis gaan voelen. Ervaring in het geven van rondleidingen is niet nodig; Buurtgids begeleidt je hierbij. Aanmelden kan tot en met 29 maart via www.buurtgids.nl/buurtgidsen of door te bellen naar ​06-83263039​.
Stichting Buurtgids zorgt voor contact tussen de buurtgidsen onderling, een online platform voor bewoners en alle formaliteiten en administratieve zaken die erbij komen kijken. Zo kan een buurtgids doen wat hij of zij het leukste vindt: vol enthousiasme de buurt in en deze laten zien, proeven, voelen en ruiken aan andere bewoners!  

“Ik hou van de diversiteit van deze buurt! Ik laat graag aan anderen zien wat hier allemaal zo leuk is!” – Kim, buurtgids

Ik heb nieuwe plekken ontdekt en vond het een relaxte manier om nieuwe mensn te leren kennen.” – Nasim, buurtontdekker

Benieuwd naar jouw buurt?
Aanmelden voor een tour in ​Zuid-Pijp, Stadionbuurt of Buitenveldert-Oost ​kan via www.buurtgids.nl of door te bellen met ​06-83263039.​ Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel jouw plek in de tour!

Meer informatie over de tours van Buurtgids is te vinden op ​www.buurtgids.nl​ en www.facebook.com/buurtgids. De tours van Buurtgids worden gerealiseerd in samenwerking  met Gemeente Amsterdam.

Voor meer informatie over Buurtgids, kunt u contact opnemen met ​06-83263039​. Beelden in hoge resolutie zijn te verkrijgen via Liesbeth Modder: ​06-83263039, liesbeth@buurtgids.nl.

Graag ontvangen wij een link, pdf of exemplaar bij publicatie via ​annemarie@buurtgids.nl. Bij voorbaat dank.

%d bloggers liken dit: