Wat is BUUV?

BUUV is de online buurtmarktplaats voor bewoners van Amsterdam Zuid, waar vraag en aanbod elkaar vinden. Iedereen kan een bericht plaatsen op de website BUUV of reageren op oproepen van anderen. Bij BUUV gaat het om dingen die bewoners eenvoudig voor elkaar kunnen doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat.

Dit kan van alles zijn: een klusje in huis of tuin, hulp bij de computer, gezelschap, boodschappen doen, de hond uitlaten of een andere taal leren. Ook is BUUV erg geschikt om nieuwe buurtcontacten in groepsverband op te doen. Denk hierbij aan samen koken en eten, sporten of een hobby beoefenen. Maar ook mogelijk is een poëzie club, samen de buurt groener maken of een groepje dat een mantelzorger helpt. Lees hieronder meer over BUUV of plaats direct een bericht op de website.

Voor wie is BUUV?

BUUV is voor iedereen van alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens een vraag of een helpende hand te bieden. U bepaalt helemaal zelf hoe vaak en met welk doel u met andere buurtgenoten in contact wilt komen. Bij BUUV is het niet voor wat hoort wat. U hoeft niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt. Beter een goede BUUV dan een verre vriend.

Geen computer, toch BUUV

Mensen zonder computer kunnen ook meedoen aan BUUV. Een familielid, buurman of begeleider kan als contactpersoon optreden en namens u berichten plaatsen. Lukt dat niet? Neem dan telefonisch contact op met Voor Elkaar in Zuid. Ons team van medewerkers bemiddelt dan telefonisch tussen vraag en aanbod.

Op prikborden die in de meeste buurtcentra en bibliotheken in Amsterdam Zuid staan, kunt u een selectie zien van de oproepen op BUUV.

Anoniem meedoen

Van alle deelnemers aan BUUV zijn de naam en contactgegevens bekend bij Voor Elkaar in Zuid. Alleen uw naam en de buurt waarin u woont zijn openbaar zichtbaar als u een oproep plaatst op BUUV. U bepaalt altijd zelf met wie u uw verdere contactgegevens deelt. Uw gegevens worden nooit gedeeld zonder uw toestemming. Wilt u liever anoniem een oproep plaatsen op BUUV, neem dan contact met ons op.

Huisregels

We hebben enkele huisregels opgesteld om het gebruik van BUUV voor iedereen prettig te laten verlopen. Deze huisregels geven handige tips in het gebruik van BUUV.  Lees hier de huisregels.