Wij zoeken altijd buurtbewoners die een ander willen helpen. U maakt iemand daar dolgelukkig mee. In Amsterdam Zuid zijn veel bewoners die een helpende hand dringend nodig hebben. Denk aan boodschappen die gedaan moeten worden of een klein klusje in huis of in de tuin. Andere vragen die veel voorkomen zijn vervoer en begeleiding naar een dokter, hulp bij computer, de hond uitlaten, eenvoudige thuisadministratie of sociaal contact.

Wilt u vrijwilliger worden bij ons? Meld u direct aan. U kunt ook meedoen aan BUUV, onze online buurtmarktplaats voor waar vraag en aanbod elkaar vinden. Lees hieronder meer over de mogelijkheden of bel ons op 020 – 67 94 441.

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger bij Voor Elkaar in Zuid helpt u bewoners die in een kwetsbare situatie zitten; bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben, vaak ouderen. U bepaalt zelf hoe vaak, in welke buurt en op welke gebieden u zich wil inzetten.  Het is mogelijk om op oproepbasis aan de slag te gaan en eenmalige of kortdurende burenhulp te verlenen. U kunt ook volgens een vaste regelmaat (bv. wekelijks of maandelijks) gekoppeld worden aan één of meerdere buurtgenoten. Vrijwilligerswerk bij Voor Elkaar in Zuid hoeft niet veel tijd te kosten: reken op ongeveer twee uur per keer.

Na een kennismakingsgesprek doen wij ons best om u te koppelen aan een buurtgenoot die past bij uw wensen. Meld u (vrijblijvend) aan als vrijwilliger.

Meedoen aan BUUV

Op BUUV, onze online buurtmarktplaats voor bewoners van Amsterdam Zuid, staan oproepen met vraag en aanbod uit de buurt. Iedereen kan een bericht plaatsen op BUUV of reageren op oproepen van anderen. Als u meedoet aan BUUV bepaalt u zelf wanneer en waarmee u iemand helpt. U hoeft niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt. Ook mensen zonder computer kunnen meedoen aan BUUV. Ons team van medewerkers bemiddelt dan telefonisch tussen vraag en aanbod. Lees meer over BUUV of bekijk direct de berichten.

Meewerken op kantoor

Het team van Voor Elkaar in Zuid is regelmatig op zoek naar versterking. Als medewerker aan de telefoon neemt u hulpvragen aan en zoekt u naar een oplossing. U maakt onderdeel uit van een gezellig team en wordt goed begeleid. Tijdsinvestering is twee dagdelen per week, op vrijwillige basis. U heeft een duidelijke telefoonstem en u kunt overweg met de computer.

Oproep dagje op stap

Zin in vakantie? Geef je vakantie nog meer zin door een dagje op stap te gaan met thuisblijvers!
Denk bijvoorbeeld aan de Parade, Vondelparkfestival, musea, wandelen in een park, boottochtjes of gewoon samen een lekker ijsje eten.
Neem contact op met Karine: 06-27536797 of mail naar karineklappe@odensehuis.nl.