Ik zoek hulp

Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Voor Elkaar in Zuid brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam Zuid bij elkaar voor eenvoudige burenhulp. Denk aan een klusje in huis of in de tuin, boodschappen doen, begeleiding naar de dokter, zorg voor een huisdier, hulp bij de computer, eenvoudige thuisadministratie of het leren van een taal. Maar ook samen wandelen, of koken, een maatje om gezellig mee te praten.

Met BUUV, onze online buurtmarktplaats voor bewoners van Amsterdam Zuid, zorgen we dat vraag en aanbod elkaar vinden. Op de website van BUUV kunt u uw hulpvraag direct plaatsen. Daarnaast beschikt Voor Elkaar in Zuid over een groep van vrijwilligers, die ingezet worden bij bewoners in een kwetsbare situatie, vaak ouderen. Het zou ook kunnen dat uw vraag beter past bij een andere organisatie of initiatief. Wij maken u graag wegwijs in de buurt. Lees hieronder meer over onze dienstverlening of bel ons op 020 – 67 94 441.

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers doen kleine klusjes in huis & tuin, boodschappen, begeleiding & vervoer, thuisadministratie en bieden vriendschappelijk huisbezoek. Vrijwilligers worden gekoppeld aan bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege een kwetsbare gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben. Een vrijwilliger kan eenmalig of op regelmatige basis langskomen (maximaal één keer per week).

Onze vrijwilligers bieden eenvoudige burenhulp. Zij zijn geen vakmensen, doen geen huishoudelijk werk of persoonlijke verzorging. Een vrijwilliger is per keer ongeveer een à twee uur beschikbaar. In een telefonisch gesprek kijken wij graag samen met u naar uw vraag en de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Ons telefoonnummer is 020 – 67 94 441.

Meedoen aan BUUV

BUUV is de online buurtmarktplaats voor bewoners in Amsterdam Zuid, waar vraag en aanbod elkaar vinden. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat. Ook is BUUV erg geschikt om nieuwe buurtcontacten op te doen. Iedereen kan een bericht plaatsen op BUUV of reageren op oproepen van anderen. Ook als u geen computer heeft, kunt u meedoen aan BUUV. Ons team van medewerkers bemiddelt voor u telefonisch tussen vraag en aanbod. Lees meer over BUUV of bekijk direct de berichten.

Mantelzorg

Zorgt u langdurig voor uw partner, een familielid of vriend(in)? Als bewoner van stadsdeel Zuid kunt u ondersteuning krijgen bij het mantelzorgen. De maatschappelijke partners in het stadsdeel hebben veel voorzieningen voor mantelzorgers en kunnen u adviseren of doorverwijzen.

Waar heeft u behoefte aan? Lees verder

Wegwijs in de buurt

Het kan zijn dat uw vraag beter past bij een andere organisatie in Amsterdam Zuid. Wij maken u graag wegwijs in de buurt. Wij zijn goed op de hoogte van het aanbod aan organisaties en initiatieven die vrijwilligers inzetten of sociale contacten bevorderen. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van alle buurtcentra in Amsterdam Zuid. Voor Elkaar in Zuid werkt nauw samen met Burennetwerk, Algemene Hulpdienst Buitenveldert, het Tuinteam en een steeds groter netwerk van maatschappelijke organisaties.

Hieronder enkele hulpvragen die wij graag doorverwijzen naar gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties.

Klik op de hulpvraag voor meer informatie.

Algemeen

 • Hulp nodig bij computer, tablet, laptop of smartphone?

  In Amsterdam Zuid zijn er meerdere mogelijkheden om door (deskundige) vrijwilligers of actieve buurtgenoten geholpen te worden met uw PC, laptop, tablet, I-pad of smartphone. Geen kosten, tenzij anders vermeld. Het gaat niet om reparaties, installaties en verwacht geen wonderen.

  Minima kunnen kosteloos gebruik maken van computer, printer, kopieerapparaat en telefoon kan in het Financieel Cafe, voor hun administratieve zaken.

  Kijk voor meer informatie naar het overzicht op onze website.

 • Moeilijk ter been en vervoer nodig binnen de Pijp / Rivierenbuurt?

  HeenenWeer is een sociale service voor bewoners van de Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden alleen kunnen lopen. Vrijwilligers besturen kleine elektrische wagentjes. U kunt een rit aanvragen binnen de Pijp en Rivierenbuurt. Uw boodschappentas en stok, kunnen mee.
  Kijk voor meer informatie op stichtingheenenweer.nl/aanbod `

 • Steuntje in de rug bij de opvoeding van kinderen?

  U kunt terecht bij Home-Start. Home-Start is voor gezinnen met kleine kinderen die even een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kan als u het gevoel heeft dat het u allemaal te veel is. U bent moe. U vindt uw kind druk. U woont net in de buurt, kent niemand. U heeft behoefte om met iemand vertrouwelijk te kunnen praten. Home-Start heeft opgeleide vrijwilligers die graag tijd, aandacht en steun bieden aan u en uw gezin. Zij zijn zelf ook moeder, of vader. Of hebben ervaring met kinderen.
  Kijk voor meer informatie op: home-start.nl

 • Kleding, elektrische apparatuur, fiets of een meubelstuk kapot?

  In Amsterdam Zuid zijn meerdere Repair Cafâ. Een Repair Cafâ is een gratis bijeenkomst waar deskundige vrijwilligers aanwezig zijn, met reparatiekennis en vaardigheden op allerlei terreinen. Neem uw kapotte spullen mee, en ga samen met de deskundigen aan de slag. Op de locatie waar het Repair Cafâ wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.
  Kijk voor meer informatie op repaircafe.org/bezoeken

 • Behoefte aan een luisterend oor, 24 uur per dag?

  Bij de vrijwilligers van Hulplijn Amsterdam kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week, een vertrouwelijk en anoniem telefoongesprek voeren. Al meer dan 50 jaar staan vrijwilligers dag en nacht klaar voor iedereen die telefonisch contact zoekt op 020-6757575.
  Kijk voor meer informatie op hulplijnamsterdam.nl

 • Een levensbedreigende ziekte en behoefte aan een maatje, een luisterend oor?

  Door ziekte kunnen vragen en zorgen de overhand krijgen. Persoonlijke relaties en contacten kunnen veranderen en het kan eenzaamheid en onbegrip met zich mee brengen. Als u een levensbedreigende ziekte heeft, kan Stichting Kuria u een maatje bieden die u leert om te gaan met de veranderde situatie, weer op krabbelen maar ook iemand waar u uw verhaal aan kwijt kunt of een uitstapje mee kunt maken: dat is Buddyzorg!
  Kijk voor meer informatie op kuria.nl/buddyzorg/

 • Geldzaken / administratie niet op orde?

  Bij vragen over geldzaken of als u orde wil scheppen in uw financiële situatie, kunt u zonder afspraak binnen lopen bij het financieel spreekuur. Daar kunt u gratis gebruik maken van een computer, printer, kopieerapparaat en telefoon. Bent u – door gezondheidsproblemen – niet in staat om naar het financieel spreekuur te komen, bel dan met Voor Elkaar in Zuid.
  Kijk voor meer informatie op puurzuid.nl/het-financieel-cafe