‘Ze zijn altijd zo lief voor mij’

‘Ze zijn altijd zo lief voor mij’

hulpbehoevende

Mevrouw Kanhai (67) is bijna twintig jaar klant bij Voor Elkaar in Zuid en organisaties die opgegaan zijn in Voor Elkaar in Zuid. In 2000 kreeg zij een hersenbloeding waardoor zij gedeeltelijk verlamd is geraakt en minder mobiel is geworden. Sindsdien komen vrijwilligers van de organisatie boodschappen voor haar doen en brengen zij haar op donderdag naar het Amstelhuis, voormalig Tabita, om daar mee te eten en natuurlijk als er festiviteiten zijn daaraan mee te doen. Ook wordt haar thuisadministratie gedaan. Een keer per maand komt Peter en neemt alle post door, hij kijkt of er iets geregeld moet worden en stopt alles in orders.

Mevrouw Kanhai woont al 33 jaar op de van Ostadestraat in een zonnige woning op 2 hoog. Het nadeel is wel dat ze heel erg moeilijk beneden kan komen, en daardoor afhankelijk van hulp van derden. Onze vrijwilligers maken het mogelijk voor mevrouw Kanhai om hier te blijven wonen. Zij kijkt graag televisie en is dol op films, liefst Bollywood films.

Mevrouw Kanhai is op haar 18e vanuit Suriname naar Nederland gekomen. Hier heeft zij een opleiding voor kapper, pedicure/ manicure gevolgd. Na jaren hiermee gewerkt te hebben wilde ze weleens iets anders en is ze administratief werk gaan doen bij de gemeente. Voor de 2 dochters is het moeilijk om alles voor moeders te doen door hun drukke leven met werk en kinderen. Vandaar dat ze het zo heerlijk vindt dat ze Voor Elkaar in Zuid heeft.