Stichting Thomas Open

Stichting Thomas Open
2 maart 2020 Simone Knaappen

Dit is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping. De aan de voet van de ZuidAs gelegen Thomaskerk biedt sinds een aantal jaren onderdak aan diverse culturele activiteiten zoals de tweewekelijkse lunchconcerten, een theaterprogramma en exposities van kunstwerken. Hieronder vindt je diverse, leuke activiteiten bij Thomas Open.

Op 12 maart van 20 tot 22 uur wordt er een boek voorgelezen. Het gaat om ‘De dood van Jezus´ van J.M. Coetzee. De boek voorlezing is een activiteit die elke maand terug komt. Het vooraf lezen van het boek is niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

De lunchconcerten in de Thomaskerk hebben inmiddels een traditie van bijna 25 jaar. Gerenommeerde musici en jong talent van het Conservatorium geven hieraan gestalte. Muziekstukken uit de periode van de Oude muziek, de Barok tot en met Hedendaagse composities worden ten gehore gebracht. Thomas Open beschikt over een vleugel die daarbij regelmatig wordt bespeeld. De concerten worden uitgevoerd in de kerkzaal.
De lunchconcerten vinden twee maal in de maand plaats op dinsdagmiddag van 12.30 tot 13 uur. Vanaf 12 uur bent u van harte welkom en na het concert bestaat de gelegenheid om met elkaar en de musici na te praten. De kerk beschikt over een rolstoellift en de lunchconcerten zijn gratis.

De feestdagen zijn in Nederland vooral vrije dagen van werk geworden. Maar wat vieren we als mensen met de Paasdagen nu precies? De Nieuwe Traditie van De Nieuwe Poort legt het je op traditionele moderne wijze uit. Het wordt een soort stand up college. Hoe gaat dat literaire verhaal uit die eeuwenoude culturele bibliotheek ook alweer? Wat betekenen de symbolen en wat zijn de diepere lagen? Ruben van Zwieten weet die oude verhalen als geen ander te koppelen aan de actualiteit en te betrekken op ons leven en samenleven nu.
Na het putten uit de inspiratiebron van verhaal en muziek, vind er een borrel plaats in De Nieuwe Poort waar volop gelegenheid tot ontmoeting is.
De locatie is Thomaskerk (Prinses Irenestraat 36) in Amsterdam en de activiteit vindt plaats op woensdag 8 april en start om 20.30 uur.
Wanneer je deel wil nemen moet je je aanmelden via deze link: Het verhaal van Pasen Amsterdam.

%d bloggers liken dit: