Vrijwilligers gezocht!

Tijdens de corona-pandemie werd er regelmatig uitgesproken goed op elkaar te letten. Eenzaamheid kwam helaas vaak ter sprake, maar we merken hierdoor wel dat het ‘taboe’ op eenzaamheid gelukkig een stuk minder is geworden; het is niet erg om aan te geven dat je je alleen voelt, over een klein sociaal netwerk beschikt en behoefte hebt aan een maatje. Dit zien wij ook terug in het aantal aanmeldingen van cliënten bij VEIZ.

Wat ook speelt is dat we in Nederland aan het begin van een zorginfarct zitten; we hebben al een tijdje te maken met vergrijzing en door bezuinigingen en personeelstekort wordt het steeds lastig om thuiswonende kwetsbare mensen te ondersteunen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om — als vrijwilliger — professionele zorg over te gaan nemen. Maar door de goede samenwerking tussen formele en informele zorgorganisaties kunnen we wel veel opvangen!

Tegelijk weten de Buurtteams in Zuid, huisartsen, participatiemedewerkers/buurtwerkers, ambulant begeleiders evenals buurtbewoners zelf VEIZ goed te vinden. Sinds COVID-19 is ons vrijwilligersbestand flink toegenomen. Maar dit is niet genoeg; de hulpvragen overstijgen het reeds grote aantal vrijwilligers bij VEIZ. Daarom een oproep voor nieuwe vrijwilligers — buurtbewoners die graag iets voor een ander doen. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor alle ‘diensten’, waaronder: 

  • Sociaal contact (kopje koffie drinken, wandelingetje maken) 
  • Boodschappen doen (1x per week) 
  • Een klusje in huis of de tuin 
  • Vervoer en begeleiding naar het ziekenhuis 
  • Schrijvers/interviewers van mooie verhalen (van een bijzondere match)
  • Frontoffice medewerker 

Je kunt uitgaan van gemiddeld 1x per week 2½ uur inzet, minder of meer kan ook, dat is aan jou! (Dit geldt niet voor de functie van frontoffice medewerker, hiervoor wordt minimaal 2 dagdelen per week gevraagd.) Meer informatie over VEIZ kan je vinden op de website: www.voorelkaarinzuid.nl
Als je je wilt inschrijven als vrijwilliger bij VEIZ kan dit via de website, een mailtje sturen naar info@voorelkaarinzuid.nl of bellen met 020 6794441. Je kan natuurlijk ook vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Alvast heel veel dank namens het team van Voor Elkaar in Zuid!!